Εξαπλώνεται ο κορονοϊός - Βαριά ασθενείς οι αγορές

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός - Βαριά ασθενείς οι αγορές

Άλλες δέκα χώρες ανακοίνωσαν κρούσματα του κορονοϊού ενώ οι διεθνείς αγορές κεφαλαίου βιώνουν την πρώτη τους μεγάλη δοκιμασία μετά το 2008.

Υπολογίζεται πως τα τελευταία 24ωρα οι απώλειες στα χρηματιστήρια ξεπερνούν τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας ότι η επιδημία θα επηρεάσει τη λειτουργία πολλών βιομηχανικών μονάδων και θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για κλάδους όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές.

Στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε τρία και ήδη ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των προγραμματισμένων για το τριήμερο εκδηλώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατέγραψαν την Πέμπτη πτώση που ξεπέρασε το 4%, ενώ οι ασιατικές αγορές άνοιξαν σήμερα δεχόμενες εξίσου ισχυρές πιέσεις.

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα, ενώ η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.

Στην Κίνα ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί ξεπερνά τα 78.800 και οι νεκροί ανέρχονται σε 2.788. Σε ανάλυση της η Moody’s υποστηρίζει πως οι πιθανότητες για μία πανδημία του κορονοϊού έχουν φτάσει το 40%. Μεγάλος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ν. Κορέα όπου η Hyundai έκλεισε μία μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων μετά τη διαπίστωση ότι ένας εργαζόμενος είναι φορέας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ