Ο πρώτος νεκρός του κορονοϊού εκτός Κίνας

Ξεμένει από μάσκες η Κίνα

Ο πρώτος νεκρός του κορονοϊού εκτός Κίνας

Στις Φιλιππίνες καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από την επιδημία του κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές έφτασε τις 361.

Περισσότεροι από 11.100 άνθρωποι, κυρίως στην Κίνα, έχουν νοσήσει, ενώ η ανησυχία για τις επιπτώσεις της επιδημίας αποτυπώθηκαν και στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης που στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Κίνα άνοιξε με πτώση 7,7%.

Η επιδημία αρχίζει να επηρεάζει και τις διεθνείς σχέσεις, καθώς το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες πως διασπείρουν τον φόβο, αντί να προσφέρουν βοήθεια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ζήτησε σήμερα βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα με τη μορφή εξοπλισμού προστασίας από τον ιό. Στην Κίνα εντοπίζεται έλλειψη κυρίως σε μάσκες, καθώς τα εργοστάσια δεν μπορούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Το υπουργείο Βιομηχανίας της Κίνας αναφέρει πως η δυναμικότητα των μονάδων παραγωγής φτάνει τις 20 εκατ. μάσκες ημερησίως, ενώ εξοπλισμό έχουν δωρήσει πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, το Καζακστάν και η Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ