Ενα deal με...σημασία!!!

Ενα deal με...σημασία!!!
H York Capital Management ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την οποία θα πραγματοποιήσει μια επένδυση αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Του Γιώργου Πήττα*

Η York Capital Management θα αποκτήσει απευθείας το 10% περίπου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα €2,50 και discount 22% από την χτεσινή τιμή κλεισίματος καθώς και το 3% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί. Επιπλέον, θα καλύψει την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμων με μετοχές της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Οι ακριβείς όροι του δανείου δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά θα ψηφιστούν σε επερχόμενη ΓΣ.


Σίγουρα, δεν ξέρουμε ακόμα τους ακριβείς όρους του deal και το discount είναι υψηλό παρότι τελικά η τιμή είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο των 52 εβδομάδων. Παρόλα αυτά η εφάπαξ επένδυση ποσού κοντά στα 100 εκ. δεν είναι συχνό φαινόμενο για την ελληνική αγορά πόσο μάλλον για την ελληνική αγορά των τελευταίων ετών. Όταν μάλιστα η επένδυση αυτή γίνεται σε μια εταιρία που η πορεία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της ελληνικής οικονομίας η είδηση αποκτά άλλη αξία. Πρόκειται σίγουρα για μια ενθαρρυντική είδηση ανεξάρτητα από την βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής.

*Ο Γεώργιος Χ. Πήττας είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ