Αυτοκίνητο και κινητό εις σάρκαν μιαν - Τι αλλάζει στη ζωή μας με το smart car

Αυτοκίνητο και κινητό εις σάρκαν μιαν - Τι αλλάζει στη ζωή μας με το smart car
Mπορεί ο κύκλος για την κινητή τηλεφωνία να έκλεισε για την Nokia, μετά την εξαγορά της από την Microsoft, η φινλανδική εταιρία όμως συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες.


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έχει βρεθεί η ανάπτυξη τεχνολογίας smart-car για ένα καλύτερο μέλλον στην αυτοκίνηση.
Στα πλαίσια του επενδυτικού σχήματος Nokia Growth Partners, η Nokia προτίθεται να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρίες που φέρουν ιδιαίτερες γνώσεις και έχουν την θέληση να ασχοληθούν με την περαιτέρω εξέλιξη πάνω στην τεχνολογία επικοινωνιών για τα αυτοκίνητα. «Το αυτοκίνητο μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σαν μια πλατφόρμα όπως συνέβη με τα κινητά τηλέφωνα που μετατράπηκαν σε smartphones και υπήρξε πλήθος εφαρμογών και υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν για αυτά», δήλωσε ο Paul Asel, βασικός εκπρόσωπος του Nokia Growth Partners.
«Βλέπουμε να πραγματοποιείται μια νέα καινοτομία σε όλο το auto-οικοσύστημα με την βοήθεια της mobile τεχνολογίας και του διαδικτύου», μια άποψη του κ. Asel.
Eπίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Rajeev Suri είπε: «Το πρόγραμμά μας NGP (Nokia Growth Partners) φέρει σταθερά καλές επιδόσεις προτείνοντας νέες καινοτομίες με θετική οικονομική απόδοση για την εταιρία. Το πρόγραμμα χρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που ξεκινά τονίζει την πεποίθησή μας ότι τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό πεδίο ανάπτυξης για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ