Οι δανειστές θέλουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Οι δανειστές θέλουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότιτο ζήτημα αυτότο "προέβαλαν σθεναρά οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group", ζητώντας να αυξηθούν "τα όρια ηλικίας για όλους και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012", στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.


Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, αντιπροτείνει η αύξηση αυτή να ισχύσει από το 2015 και έπειτα, ώστε να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

"Η δική μας κόκκινη γραμμή ήταν ότι δεν θέλουμε να ανατραπούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Λέμε λοιπόν να το κουβεντιάσουμε, να δεχτούμε να ανεβάσουμε τα όρια αλλά να τα ανεβάσουμε με τέτοιο τρόπο που να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα", ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς και πρόσθεσε:

"Μπορούμε να το δεχτούμε να ισχύσει από το 2025 και πέρα. Για όσους θεμελιωμένο συνταξιοδοτικά δικαίωμα θα έχουν μπροστά τους 10 χρόνια για να φύγουν και να μην θιγούν από την αύξηση των ορίων".

Ο ίδιος εξήγησε ότι το mail Χαρδούβελη, το οποίο ζητούν οι δανειστές να εφαρμοστεί, όπως είπε, "έλεγε ότι από το 2019, από το τέλος του 2018 ανεβαίνουν κατά δύο χρόνια και από το τέλος του 2020 πάνε όλοι στα 67 και στα 62". "Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε", σημείωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.