Με ελλείψεις τα ασφαλιστικά βιογραφικά του «Ατλαντα»

Με ελλείψεις τα ασφαλιστικά βιογραφικά του «Ατλαντα»
Ελλιπή (χωρίς όλες τις ημέρες ή ακόμη και ολόκληρα χρόνια!) εμφανίστηκαν στην επίσημη πρώτη λειτουργία του «Ατλαντα» τα ασφαλιστικά βιογραφικά των περισσότερων Ελλήνων ασφαλισμένων.

Οι ελλείψεις δεδομένων ακόμη και για τα έτη ασφάλισης από το 1994 και μετά -που κατά προτεραιότητα ψηφιοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στο σύστημα της νέας on line εφαρμογής- έχουν εντοπιστεί και, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της ΗΔΙΚΑ, θα διορθωθούν σε συνεργασία με τα Ταμεία εντός του Ιανουαρίου, «χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους».

Κατά την ΗΔΙΚΑ, στο σύστημα περιλαμβάνονται στοιχεία για τον χρόνο ασφάλισης από το 1994 και μετά με ποσοστό αξιοπιστίας 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τους δύο μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ προβλέπεται να ενταχθούν το ΝΑΤ και τα επικουρικά ταμεία.

Σταδιακά τα δεδομένα όλων των Ταμείων θα «εμπλουτίζονται» και για τον χρόνο ασφάλισης προ του 1994. Το ασφαλιστικό βιογραφικό είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.atlas.gov.gr και η πρόσβαση γίνεται υποχρεωτικά με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την εφορία και τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ.