Καμία σύνδεση εισφορών με παροχές υγείας

Καμία σύνδεση εισφορών με παροχές υγείας
Αποστάσεις από το διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος συνέδεσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τον αριθμό των ενσήμων τηρεί ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.


Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Βρούτσης έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του κ.Σπυρόπουλου.
"Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις ο διοικητής του ΙΚΑ. Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

"Η κυβέρνηση δείχνοντας μια μεγάλη ευαισθησία κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε τη δήλωση - «βόμβα», μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση χθες, Τρίτη. Συγκεκριμένα, κληθείς να διευκρινίσει περαιτέρω το ζήτημα που έθεσε στην ομιλία του, ρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;»
«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;» απάντησε ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».
Η τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά καθώς το ζήτημα του ασφαλιστικού αποτελεί ένα ανοιχτό προς συζήτηση με την τρόικα θέμα.