Λαβράκι της ΕΛΑΣ με χιλιάδες συνταγές σε νεκρούς ασφαλισμένους

Λαβράκι της ΕΛΑΣ με χιλιάδες συνταγές σε νεκρούς ασφαλισμένους
Δεκάδες γιατρούς, οι οποίοι είχαν γράψει χιλιάδες συνταγές ακόμα και για αποβιώσαντες, ασφαλισμένους, ή εν αγνοία ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του ΝΑΤ εντόπισε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα,γιατρούς, που συνταγογραφούσαν σε αποβιώσαντες, ή ακόμα και εν αγνοία ασθενών, εντόπισε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια πολύμηνης έρευνας από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Από τα έως στιγμής στοιχεία των περιπτώσεων απάτης που εξιχνιάσθηκαν, προκύπτει ότι η ζημία εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους, που είχαν αποβιώσει, εφόσον οι Αριθμοί Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους δεν είχαν διαγραφεί από το σύστημα «e-syntagografisi». Εξακριβώθηκε ότι 51 γιατροί είχαν συνταγογραφήσει σε αποβιώσαντες ασφαλισμένους, ή συνταξιούχους του ΝΑΤ, το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου 2012. Επιπλέον, εντοπίστηκε πλήθος συνταγών, τουλάχιστον 2.585, που είχαν συνταγογραφηθεί σε αποβιώσαντες συνταξιούχους του ΙΚΑ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.