Μικρότερη του 10% η υποχώρηση στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2013

Μικρότερη του 10% η υποχώρηση στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2013
Υποχώρηση σχετικά χαμηλότερη του 10% εκτιμάται ότι κατέγραψε το 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλ. Σαρρηγεωργίου στη διάρκεια εκδήλωσης της ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Όπως είπε ο πρόεδρος, παρότι η αγορά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να ανακάμπτει φαίνεται ο ρυθμός της πτώσης να έχει ανακοπεί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για επικείμενη ανάκαμψη.
Το 2014, η κανονιστική προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις θα ενταθεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κανονιστική χιονοστιβάδα, με κύριο άξονα το Solvency II που αν και απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, θα φέρει μια νέα εποχή αξιοπιστίας για την αγορά.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο και ευθύνη για την εύρυθμη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο έχουν όλοι οι φορείς, εταιρείες, διαμεσολαβούντες και η εποπτεία.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη, σημείωσε: «αφήσαμε πίσω μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, τους πολίτες και την ασφαλιστική αγορά αλλά παρά το δυσμενές κλίμα επιβιώσαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ