Ξεκινάει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στο Δήμο Αθηναίων

Ξεκινάει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στο Δήμο Αθηναίων

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητο να οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους μέσω της ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Από την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινά η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας, μέσω της οποίας, μέχρι την 3η Αυγούστου 2020, (ή την 1η Οκτωβρίου 2020 για τους κατοίκους εξωτερικού) οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της ΑΑΔΕ, για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητο να οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους μέσω της ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Στη συνέχεια, αφού επισκεφθούν το σύνδεσμο

http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx

θα ενημερωθούν για το πώς έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα τα ακίνητά τους.

Οπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

Την περιγραφή των ακινήτων τους και τη νομική πληροφορία τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα κτηματολογικά στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων (μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 - ή την 1η Οκτωβρίου 2020 για τους κάτοικους εξωτερικού), ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ