Νοικιάζεις ακίνητο; Μάθε online το κόστος για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Νοικιάζεις ακίνητο; Μάθε online το κόστος για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό
Προ εκπλήξεως βρίσκονται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές να τους μισθώσουν τα ακίνητα τους, καθώς όταν πάνε να καταθέσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. , προκειμένου να τα αποδεχτεί , τους ζητά να προσκομίσουν και Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι από τον περασμένο Ιανουάριο για να νοικιάσουν το διαμέρισμα ή το γραφείο που έχουν θα πρέπει πρώτα να έχουν προμηθευτεί το σχετικό πιστοποιητικό πληρώνοντας ασφαλώς και το σχετικό τίμημα.

Το fpress.gr σας δίνει την δυνατότητα να υπολογίσετε online το κόστος έκδοσης του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) με το «εργαλείο» υπολογισμού, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

10+1 απαντήσεις για το Π.Ε.Α.

Σε νέες διευκρινήσεις σχετικά με το νέο χαράτσι που μπήκε από τις 9 Ιανουαρίου 2012 στις ζωές των ιδιοκτητών ακινήτων –το ενεργειακό πιστοποιητικό- προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δείτε τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που ενδεχομένως να προκύψουν εφόσον θελήσετε να ενοικιάσετε ακίνητο από εδώ και στο εξής.

Οι οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ για το Π.Ε.Α.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα και τις πρόσθετες οδηγίες που έχει δημοσιεύσει το fpress με στοιχεία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.