Πωλείται η "βίλα του Μουσολίνι" στη Ρόδο

Πωλείται η "βίλα του Μουσολίνι" στη Ρόδο
Στο νησί της Ρόδου, έμπιστος του Μπενίτο Μουσολίνι είχε χτίσει μια βίλα προκειμένου να μπορεί να αποσυρθεί εκεί ο δικτάτορας στα γεράματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ήταν το σχέδιο το 1936 όταν η Ιταλία είχε καταλάβει τα Δωδεκάνησα.

Το Bloomberg συμπληρώνει ότι μισό αιώνα αργότερα η Ελλάδα, πουλάει με 50ετές leasing, την "Villa de Vecchi". «Ενα ιστορικό διώροφο κτίσμα (κατασκευάστηκε από τις ιταλικές αρχές κατοχής), συνολικής επιφανείας 757 μ2, μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας. Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με μοναδική θέα, η οποία αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους» αναφέρει σχετικά με το ακίνητο στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ.


Όπως σημειώνεται το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου μαζί με άλλα 13 εγκατειλημμένα / παλιά κτίρια ως υποψήφια για μικρά πολυτελή ξενοδοχεία, ελπίζοντας να αναθερμάνει την επενδυτική και τουριστική «όρεξη».

«Υπάρχει σημαντική αλλαγή στη ψυχολογία των επενδυτών για αξιοποίηση ακινήτων τους τελευταίους μήνες τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο» αναφέρει στο Bloomberg ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. "Το μόνο κριτήριο πλέον, είναι η υψηλότερη προσφορά ανά περιουσιακό στοιχείο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ