Εκποιείται και το σπίτι του... Αντωνάκη και της Ελενίτσας Κοκοβίκου στην Πλάκα

Εκποιείται και το σπίτι του... Αντωνάκη και της Ελενίτσας Κοκοβίκου στην Πλάκα
Μαζί με άλλα 11 ακίνητα στην Πλάκα, βγαίνει ... στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ και το σπίτι που γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Πρόκειται για το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Τριπόδων 32, εκεί που ο «Αντωνάκης» και η «Ελενίτσα», η οικογένεια Κοκοβίκου έγραψαν τη δική τους ιστορία.
Στην αυλή του σπιτιού στις αρχές του 1800 χτίσθηκε και στεγάστηκε η τουρκική στρατιωτική διοίκηση, ενώ στο περιβάλλον οικόπεδο έχουν γίνει κατά καιρούς εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά στο σημείο εκείνο λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά πιο βαθιά μέσα στη γη ανακαλύφθηκε ότι εκεί λειτουργούσαν επίσης αρχαίες βεσπασιανές (δημόσιες τουαλέτες).
Το πανέμορφο αυτό κτίριο που αργότερα εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι διατηρείται η σκάλα που οδηγούσε στα πάνω πατώματα, εκεί που η Μάρω Κοντού έδινε ομηρικές μάχες με την «κακιά» γειτόνισσά της Τασώ Καβαδία.
Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε προς πώληση 12 ακίνητα στην Πλάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ