Αξιοποίηση ή «ωρίμανση» 1.000 ακινήτων από την ΕΤΑΔ

Αξιοποίηση ή «ωρίμανση» 1.000 ακινήτων από την ΕΤΑΔ
Πιλοτικό έργο για την πλήρη ψηφιακή καταγραφή των τεχνικών και νομικών χαρακτηριστικών, καθώς και για την ολοκλήρωση των

απαραίτητων ενεργειών για την αξιοποίηση («ωρίμανση») 1.000 ακινήτων του Δημοσίου, προωθεί άμεσα η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Στόχος, είναι αφενός η δημιουργία δυνατότητας αξιοποίησης των 1.000 ακινήτων και αφετέρου η δημιουργία τεχνογνωσίας που θα επιτρέψει ανάλογη «ωρίμανση» για τα περισσότερα από 70.000 ακίνητα του Δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ, η «ωρίμανση» των 1.000 ακινήτων αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το β΄ εξάμηνο 2015.

Η επιλογή των 1.000 ακινήτων θα γίνει μετά από νομικό και τεχνικό έλεγχο μεταξύ 3.000 ακινήτων σε όλη τη χώρα, με κριτήρια οικονομικά, εμπορικότητας, γεωγραφικά και τεχνικά. Ο επιμερισμός του έργου είναι γεωγραφικός και κατανέμεται σε τρεις γεωγραφικές ενότητες: (α) Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, (β) Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και (γ) Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νήσων Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου και Κρήτης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα αναδειχθεί μέσω διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, που προκηρύσσεται άμεσα και αφορά στην ανάδειξη τριών αναδόχων σχημάτων αποτελούμενων από νομικά γραφεία και τεχνικές εταιρίες και ενός σχήματος που θα έχει την ευθύνη του project management, καθώς και τη δημιουργία μηχανισμού διοίκησης του συνολικού έργου και ελέγχου παραλαβής των παραδοτέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ