Ανεβαίνει στις προτιμήσεις των επενδυτών ακινήτων η Αθήνα

 Ανεβαίνει στις προτιμήσεις των επενδυτών ακινήτων η Αθήνα
Στην 13η θέση ανέβηκε η Αθήνα (από την 27η πέρυσι) στην κατάταξη των ευρωπαϊκών πόλεων για νέες επενδύσεις – γεγονός που καταδεικνύει ότι μερικοί επενδυτές πιστεύουν στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από την κρίση.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από νέα μελέτης που διεξήγαγε η PwC και το Urban Land Institute για τις τάσεις στον κλάδο των ακινήτων στην Ευρώπη το 2014
Παρόλο που η Αθήνα βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη των ευρωπαϊκών πόλεων με προοπτικές για νέες επενδύσεις στα ακίνητα, οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί λόγω των αρνητικών αντιλήψεων για την ελληνική οικονομία. Αντίθετα, στρέφονται σε αγορές που βρίσκονται σε ανάκαμψη, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, καθώς και σε πόλεις της περιφέρειας ή δευτερεύουσας σημασίας. Παράλληλα, τα προνομιακά ακίνητα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές θεωρούνται πλέον υπερτιμημένα.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη μελέτη βλέπει την Αθήνα σαν μια πολύ δύσκολη αγορά που προς το παρόν προτιμά να αποφεύγει. Η πόλη εξακολουθεί να παραμένει στις τελευταίες θέσεις των κατατάξεων για υπάρχουσες και αναπτυξιακές επενδύσεις. Η μελέτη δείχνει ότι οι επενδυτές, από το εξωτερικό και την Ελλάδα, αποθαρρύνονται λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, παρότι η χώρα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη και υλοποιεί ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας με σκοπό να αντιστρέψει την πορεία της οικονομίας. Επίσης, η χρηματοδότηση νέων αγοραπωλησιών δυσχεραίνεται καθώς οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές στη δανειοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ