ΕΕΘ: Ικανοποίηση για το άνοιγμα της εστίασης

ΕΕΘ: Ικανοποίηση για το άνοιγμα της εστίασης


Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο

Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα της εστίασης εκφράζει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) επισημαίνοντας ότι “ η εστίαση είναι ένας κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης για χιλιάδες επαγγελματίες και προσθέτει ότι “ με το άνοιγμά της και τα θετικά μηνύματα από την πληρότητα των καταστημάτων, μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας σχεδόν έξι μηνών”.
Τονίζει ότι “ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θα επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ επιστημονικής επιτροπής και κυβέρνησης, το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος του κλάδου”. Ωστόσο, το ΕΕΘ εκφράζει έντονο προβληματισμό για όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν τους επετράπη να ανοίξουν, όπως και για εκείνα που λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν και επίσης παραμένουν κλειστά.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης « η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσύρει την στήριξή της στον κλάδο και ειδικότερα σε όσους επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί. Το «πλήγμα» ήταν μεγάλο και η περίοδος «αποκατάστασης» επίσης πρέπει να είναι μεγάλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ