Οι 23 πλουσιότερες χώρες του κόσμου – Σε ποια θέση κατρακύλησε η Ελλάδα

Οι 23 πλουσιότερες χώρες του κόσμου – Σε ποια θέση κατρακύλησε η Ελλάδα
Εμείς μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ωστόσο ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να ζει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.

Μετά από ανάλυσητου Global Finance Magazine προέκυψε η κατάταξη των χωρώνμε βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τοΚατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη, που εκτός από τις πιο μικρές είναι και οι πλουσιότερες χώρες στον πλανήτη.

Το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη δεν είναι μόνο τρεις από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και οι πλουσιότερες στον πλανήτη.

Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση στον πλανήτη, ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών. Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το Κατάρ είναι η πλουσιότερη χώρα για την περίοδο 2009-2013, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φτωχή.

Ο χάρτης με τις πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες. Με σκούρο κόκκινο το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με ανοιχτό κόκκινο το χαμηλότερο.


Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο