Η κοστολόγηση του κοινωνικού προγράμματος από τον οικονομικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Η κοστολόγηση του κοινωνικού προγράμματος από τον οικονομικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ,Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk εξήγησε τον τρόπο χρηματοδότησης του κοινωνικού προγράμματος που έχει εξαγγείλει.

Συγκεκριμένα δήλωσε:" Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμα και το παρουσιάσαμε και κατά τον προεκλογικό αγώνα. Έχουμε ένα άμεσο πρόγραμμα για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει ιατρική περίθαλψη, πρωινό στα σχολεία, αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων κ.ο.κ. Συν μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Και έχουμε υπολογίσει ότι αυτά θα κοστίσουν περίπου 11,5 δις ευρώ και μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ανακατανομής πόρων στον κρατικό προϋπολογισμό και καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου καυσίμων. Τα δύο τελευταία μέτρα αθροίζονται σε 12 δις ευρώ".

Ο Θ.Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναμορφώσει εκ βάθρων τη δημόσια διοίκηση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι την διέφθειραν "με την πελατειακή τους πολιτική αλλά όχι μόνο" όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε "οδεύτερος πυλώνας του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. (…) Ήδη με την ανακοίνωση της δομής της νέας κυβέρνησης καθίσταται σαφές ότι θα αλλάξουν πολλά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, ναι".

Στην ερώτηση που του τέθηκε για το πως θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ναβελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς έναντι των πλουσίων,δεδομένου ότι δεν το κατόρθωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις απάντησε :"Εκείνοι δεν το ήθελαν. Επειδή επρόκειτο για δύο κόμματα που χρηματοδοτούνταν από τους πλούσιους και τους απάλλασσαν νόμιμα ή παράνομα από φόρους. Περί αυτού επρόκειτο διαρκώς. Περί αυτού επρόκειτο όμως εδώ και δεκαετίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους -όχι ο μόνος- για τους οποίους η Ελλάδα κατέληξε σε αυτήν την κρίση. Ο άλλος λόγος είναι βεβαίως ότι οι κυβερνήσεις, κάτι το οποίο επικρίνουμε εδώ και 20 χρόνια, δεν άσκησαν υγιή οικονομική πολιτική"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ