Η Ocado εγκαινιάζει την πρώτη ρομποτική αποθήκη στην Ασία με την Aeon

Η Ocado εγκαινιάζει την πρώτη ρομποτική αποθήκη στην Ασία με την Aeon

Έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες από πελάτες σε όλη την περιοχή του Κάντο για την επωνυμία "Green Beans" της Aeon

 

Ο βρετανικός διαδικτυακός όμιλος σούπερ μάρκετ και τεχνολογίας Ocado ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πρώτη του ρομποτική αποθήκη στην Ασία, που κατασκευάστηκε για τον Ιαπωνική Aeon, τέθηκε σε λειτουργία.

Η αποθήκη ή το κέντρο εκπλήρωσης πελατών (CFC) όπως τους αποκαλεί η Ocado, έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες από πελάτες σε όλη την περιοχή του Κάντο για την επωνυμία "Green Beans" της Aeon.
Η Ocado συμφώνησε με την Aeon συνεργασία το 2019 σε μια συμφωνία που προέβλεπε ότι ο ιαπωνικός όμιλος θα είχε δυνατότητα διαδικτυακών πωλήσεων παντοπωλείου περίπου 600 δισεκατομμυρίων γιεν (4,21 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030 και 1 τρισεκατομμυρίου γεν έως το 2035.
Η Ocado είπε ότι το δεύτερο CFC της Aeon στην Ιαπωνία θα έχει έδρα στο Hachioji του Τόκιο, με περισσότερα να ακολουθήσουν.

«Οι δαπάνες ειδών παντοπωλείου στην Ασία πρόκειται να ξεπεράσουν κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη την επόμενη δεκαετία και το διαδικτυακό θα παραμείνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κανάλι στα παντοπωλεία σε ολόκληρο το APAC», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ocado, Τιμ Στάινερ.

Οι μετοχές της Ocado μειώθηκαν κατά 34% τον περασμένο χρόνο, αλλά αυξήθηκαν έως και 47% στις 22 Ιουνίου, αφού η εφημερίδα Times ανέφερε πιθανό ενδιαφέρον εξαγοράς από την Amazon.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ