Kαι κρέας αρκούδας από μηχάνημα αυτόματης πώλησης στην Ιαπωνία

Kαι κρέας αρκούδας  από μηχάνημα αυτόματης πώλησης στην Ιαπωνία

Επτά έως 10 συσκευασίες των 250 γραμμαρίων που κοστίζουν 2.200 γιεν (16,75 $)  πωλούνται σε μια μέση εβδομάδα.

 

Μια απομακρυσμένη ιαπωνική πόλη άρχισε να πουλάει κρέας αρκούδας από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης, το οποίο προμηθεύεται από κυνηγούς που έχουν πιάσει στα βουνά ή σε παγίδες ασιατικές μαύρες αρκούδες, που έχουν χαρακτηρισθεί ως ευάλωτο είδος.
Οι επιθέσεις αρκούδων είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα σε περιοχές της αγροτικής Ιαπωνίας λόγω της έλλειψης τροφής στα δάση που φέρνει τα ζώα σε κατοικημένες περιοχές για να αναζητήσουν τροφή.

«Οι αρκούδες μπορεί να είναι επικίνδυνες όταν έρθουν στην πόλη, έτσι οι κυνηγοί θα στήσουν παγίδες ή θα τις πυροβολήσουν», είπε ο Daishi Sato σύμφωνα με το Reuters, ο οποίος τοποθέτησε το μηχάνημα αυτόματης πώλησης έξω από το κατάστημα με ζυμαρικά "soba" κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Semboku, 400 χλμ. (250 μίλια) βόρεια του Τόκιο στον νομό Ακίτα.

Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες έχουν χαρακτηρισθεί ως ευάλωτες, αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση, και είναι νόμιμη η κατανάλωση τους στην Ιαπωνία. Το κρέας από παγιδευμένες αρκούδες είναι πιο νόστιμο αφού το αίμα στραγγίζεται αμέσως, σύμφωνα με τον Sato.

Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε όλη την Ιαπωνία προσφέρουν τα πάντα, από ποτά, σνακ και χειρουργικές μάσκες μέχρι πιο εξωτικά τρόφιμα, όπως βρώσιμα έντομα και κρέας φαλαινών.
«Το κρέας αρκούδας δεν είναι πολύ συνηθισμένο, επομένως θέλουμε οι τουρίστες που έρχονται να επισκεφτούν την πόλη να το αγοράσουν», είπε ο Σάτο.

Πουλάει επτά έως 10 συσκευασίες των 250 γραμμαρίων που κοστίζουν 2.200 γιεν (16,75 $) το καθένα σε μια μέση εβδομάδα.

Πέρυσι, 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ιαπωνία σε συναντήσεις με αρκούδες και δύο σκοτώθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ