Bitcoin: Πάνω από τα 57.000 δολάρια – Για πρώτη φορά από το 2021

Bitcoin: Πάνω από τα 57.000 δολάρια – Για πρώτη φορά από το 2021

Το επερχόμενο halving  του Bitcoin ενισχύει περαιτέρω το αισιόδοξο κλίμα

Πάνω από τα 57.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021, βρέθηκε το Bitcoin, λόγω της αγοραστικής ζήτησης μέσω των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) αλλά και από την MicroStrategy.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 4,4%, φτάνοντας στα 57.039 δολάρια, ενώ αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 56.159 δολάρια.

Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 32% από τις αρχές του έτους, διευρύνοντας ένα παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης στρέψει το ενδιαφέρον και στα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το Dogecoin, σημειώνει το Bloomberg.

Στα ETFs του Bitcoin που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου υπήρξαν καθαρές εισροές 6,1 δισ. δολαρίων, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της ζήτησης για το κρυπτονόμισμα πέραν των κλασικών επενδυτών της αγοράς. Το επερχόμενο halving του Bitcoin ενισχύει περαιτέρω το αισιόδοξο κλίμα.

Την ίδια στιγμή, η MicroStrategy, μια εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις που αγοράζει Bitcoin ως μέρος της εταιρικής της στρατηγικής, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε άλλα 3.000 νομίσματα αυτό τον μήνα. Η εταιρεία κατέχει τώρα περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

Η συνολική αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται πλέον στα 2,2 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των 820 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της bear market του 2022, όταν κατέρρευσαν το FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ