Αγορά από δεύτερο χέρι: Επιχείρηση αξίας 1 δισ. δολ. για την Amazon στην Ευρώπη

  Αγορά από δεύτερο χέρι: Επιχείρηση αξίας 1 δισ. δολ. για την Amazon στην Ευρώπη

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.

Η ζήτηση των καταναλωτών για αμεταχειρισμένα αγαθά στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει δημιουργήσει μια επιχείρηση ενός δισεκατομμυρίου λιρών (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για την Amazon, δήλωσε το αφεντικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολλοί έμποροι λιανικής και κατασκευαστές αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί καθώς οι αγοραστές, που πλήττονται από τις αυξανόμενες τιμές και το κόστος δανεισμού, προσπαθούν να εξοικονομήσουν μετρητά και να αγοράσουν πιο βιώσιμα.
Ο John Boumphrey, Διευθυντής της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου πούλησε πέρυσι περισσότερα από 4 εκατομμύρια μεταχειρισμένα προϊόντα με έκπτωση.
Τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.
Τα συνολικά έσοδα της Amazon UK το 2022 ήταν 24 δισεκατομμύρια λίρες.

«Οι πελάτες μάς λένε ότι αγοράζουν μεταχειρισμένα αντικείμενα για να εξοικονομήσουν χρήματα στη συνεχιζόμενη κρίση κόστους ζωής και επειδή θέλουν να ψωνίζουν πιο βιώσιμα», είπε ο Boumphrey στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του «Second Chance Store» του Amazon UK - ενός χριστουγεννιάτικου αναδυόμενου καταστήματος στο Λονδίνο που πουλά επιστρεφόμενα και μεταποιημένα αντικείμενα.

Η Amazon έχει στόχο να έχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040.

Πολλοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές είναι δύσπιστοι σχετικά με την προθυμία των μεγάλων εταιρειών να μειώσουν τις εκπομπές, θεωρώντας ότι είναι περισσότερο μια άσκηση δημοσίων σχέσεων. Αλλά οι μεγάλες εταιρείες λένε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά λόγω της κλίμακας τους.

Ο Boumphrey είπε επίσης στο Reuters ότι τα αφεντικά της Amazon ήταν απογοητευμένα από το μέγεθος των ρυθμιστικών αλλαγών στην Ευρώπη, και ειδικότερα στη Βρετανία, και αμφισβητούσαν εάν έχουν αρκετή ορατότητα για να επενδύσουν.

«Υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές στους κανονισμούς, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Ευρώπη, και ένα από τα πράγματα που ρωτούν είναι: αυτό θα μας δώσει μακροπρόθεσμη βεβαιότητα», είπε σε συνέντευξή του.

Τόνισε τις ανησυχίες σχετικά με το νομοσχέδιο για τις Ψηφιακές Αγορές, τον Ανταγωνισμό και τους Καταναλωτές, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο θα δώσει στη βρετανική ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας νομικές εξουσίες για την προσαρμογή κανόνων για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Τα σχόλια του Boumphrey έρχονται αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χαιρέτισε αυτή την εβδομάδα 29,5 δισεκατομμύρια λίρες ξένων επενδύσεων ως ένδειξη ότι η Βρετανία ανακτά την επιχειρηματική της έλξη μετά την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική αναταραχή του περασμένου έτους.

Η Amazon έχει επενδύσει 56 δισεκατομμύρια λίρες στη Βρετανία από το 2010, συμπεριλαμβανομένων 12 δισεκατομμυρίων μόνο το 2022, είπε ο Boumphrey.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ