Διευρύνονται οι απώλειες στο bitcoin – Επανέρχονται τα σενάρια της «φούσκας»

Διευρύνονται οι απώλειες στο bitcoin – Επανέρχονται τα σενάρια της «φούσκας»

Τους τελευταίους μήνες είχε πυροδοτηθεί ένα ράλι στις παγκόσμιες αγορές

Διευρύνονται οι απώλειες για το bitcoin, η τιμή του οποίου υποχωρεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, εν μέσω μιας εντεινόμενης συζήτησης σχετικά με το κατά πόσον η ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένδειξη κερδοσκοπικής φούσκας στις παγκόσμιες αγορές.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό asset έφτασε να χάνει σήμερα πάνω από 7%, ενώ αυτή τη στιγμή χάνει 2,68% και διαπραγματεύεται στα 67.507,8 δολάρια, ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε αγγίξει νέο ιστορικό ρεκόρ στα 73.798 δολάρια.

Η φετινή άνοδος της τιμής του Bitcoin, αλλά και των 100 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων -όπως των Ether, BNB και Solana- έπεσε στο 60%.

Τους τελευταίους μήνες είχε πυροδοτηθεί ένα ράλι στις παγκόσμιες αγορές, τα ομόλογα και τα κρυπτονομίσματα, αλλά το επενδυτικό κλίμα ατονεί καθώς αναθεωρούνται τα στοιχήματα μετά τα στοιχεία για επίμονες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και η έναρξη των επιτοκιακών μειώσεις μετατίθεται για αργότερα μέσα στη χρονιά.

Bitcoin: Διευρύνονται οι απώλειες – Επανέρχονται τα σενάρια της «φούσκας»-1

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος επενδύσεων της Bank of America, Michael Hartnett, δήλωσε ότι οι αγορές εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας ως προς την άνοδο ρεκόρ των μετοχών λεγόμενων Magnificent 7 του τεχνολογικού τομέα και τα ιστορικά υψηλά των κρυπτονομισμάτων.

Τα σχόλια έρχονται να φουντώσουν τη συζήτηση στη Wall Street σχετικά με το αν πολλές αγορές είναι ευάλωτες σε μια πτώση. Οι υποστηρικτές του Bitcoin επισημαίνουν ως επιχείρημα τα περίπου 12 δισ. δολάρια καθαρών εισροών σε ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ από την έναρξη της αγοράς των ETF στην τιμή spot του bitcoin στις 11 Ιανουαρίου, καθώς και μια επερχόμενο halving, το οποίο συμβαίνει ανά τέσσερα χρόνια και περιορίζει κατά το ήμισυ την προσφορά νέων κρυπτονομισμάτων.

Η Sylvia To, επικεφαλής στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Bullish, αναφέρθηκε σε μια επιβράδυνση των καθαρών εισροών ETF σε περίπου 133 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη. «Η εξάντληση των αγοραστών στην αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για το ξεπούλημα του Bitcoin», δήλωσε η ίδια.

Το Bitcoin έχασε την αξία του «από την άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων και του δολαρίου ΗΠΑ που ακολούθησε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών παραγωγού», έγραψε σε σημείωμά του ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι τις τελευταία 24 ώρες ρευστοποιήθηκαν τοποθετήσεις σε κρυπτογραφικά στοιχήματα αξίας 668 εκατομ. δολαρίων – τα περισσότερα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ