Amazon: Έρχονται οι παραδόσεις με drone - Ξεκινά από Ιταλία και Ην. Βασίλειο στο τέλος του 2024

Amazon: Έρχονται οι παραδόσεις με drone - Ξεκινά από Ιταλία και Ην. Βασίλειο στο τέλος του 2024

Η υπηρεσία η οποία ονομάζεται Prime Air, είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε δύο πόλεις στην Καλιφόρνια και το Τέξας, όπου ξεκίνησε πέρυσι

 

 

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παράδοση πακέτων μέσω drones στη Βρετανία, την Ιταλία και μια τρίτη περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος των προσπαθειών του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να επεκτείνει το αερομεταφερόμενο πρόγραμμα παράδοσης.

Οι πελάτες σε αυτές τις τοποθεσίες θα έχουν την επιλογή να παραδίδονται τα πακέτα τους με drone από τα τέλη του 2024, ανέφερε η Amazon σε ανακοίνωση.

Οι παραδόσεις με drone θα ενσωματωθούν στο υπάρχον δίκτυο εκπλήρωσης της Amazon και θα αναπτυχθούν από τοποθεσίες παράδοσης την ίδια ημέρα, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η υπηρεσία που βασίζεται σε drone της Amazon, η οποία ονομάζεται Prime Air, είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε δύο πόλεις στην Καλιφόρνια και το Τέξας, όπου ξεκίνησε πέρυσι.

Η εταιρεία επεξεργαζόταν ένα σχέδιο παράδοσης αγαθών χρησιμοποιώντας ένα στόλο μη επανδρωμένων drones και είχε λάβει ομοσπονδιακή έγκριση το 2020 για να αρχίσει να δοκιμάζει εμπορικές παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρομποτικό σύστημα στην αποθήκη του Χιούστον


Εν τω μεταξύ την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί ρομποτικό σύστημα σε μια από τις αποθήκες της στο Χιούστον για να βελτιώσει τη διαχείριση αποθεμάτων και να επιταχύνει τις παραδόσεις, βασιζόμενη στο στοίχημά της εδώ και χρόνια ότι η αυτοματοποίηση θα συμβάλει στην ενίσχυση των πωλήσεψν και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η τεχνολογία, που ονομάζεται «Sequoia», συγκεντρώνει μια σειρά συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων κινητών ρομπότ και ρομποτικών βραχιόνων.

Το Sequoia μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αποθήκευση του αποθέματος 75% πιο γρήγορα, ενώ μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης των παραγγελιών σε μια αποθήκη έως και 25%.
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επενδύει επιθετικά στον αυτοματισμό εδώ και χρόνια, χρησιμοποιώντας τους για να συσκευάζει παραγγελίες και δημιουργώντας τεχνολογία που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, καταστήματα λιανικής χωρίς ταμίες.

Μεγάλες εταιρείες λιανικής έχουν επίσης παρουσιάσει σχέδια για επενδύσεις σε ρομποτικά συστήματα, με την ανταγωνιστική Walmart να αναμένει ότι περίπου το 65% των καταστημάτων της θα εξυπηρετούνται με αυτοματισμό μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2026.

Η Amazon, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ για υποτιθέμενες επικίνδυνες συνθήκες στις αποθήκες της, χρησιμοποιεί επίσης ρομπότ για να βελτιώσει την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει ένα δίποδο ρομπότ που ονομάζεται "Digit" από την Agility Robotics, μια startup που υποστηρίζεται από την Amazon. Το Digit, που βρίσκεται ήδη σε δοκιμή στη Ford, μπορεί να μετακινήσει, να πιάσει και να χειριστεί αντικείμενα σε αποθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ