Νέες απολύσεις από την Amazon – Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Alexa

Νέες απολύσεις από την Amazon – Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Alexa

Η Amazon δεν διευκρίνισε αν μετά τις απολύσεις θα καταργηθούν κάποιες υπηρεσίες της Alexa

Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η Amazon, αυτήν τη φορά στο τμήμα Alexa, στο πλαίσιο των ευρύτερων περικοπών σε ολόκληρη την εταιρεία που έχει ξεκινήσει από πέρυσι.

Όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της Amazon για την Alexa και τη Fire TV, Daniel Rausch, ενημέρωσε τους υπαλλήλους με εσωτερικό σημείωμα «για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Amazon μετατοπίζει ορισμένες από τις προσπάθειές της για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τις επιχειρηματικές της προτεραιότητες και με αυτό που γνωρίζει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτά περιλαμβάνεται η μεγιστοποίηση των πόρων και των προσπαθειών της εταιρείας, που επικεντρώνονται στη παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. «Αυτές οι αλλαγές μάς οδηγούν στη διακοπή ορισμένων πρωτοβουλιών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση αρκετών εκατοντάδων θέσεων», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Amazon δεν διευκρίνισε αν μετά τις απολύσεις θα καταργηθούν κάποιες υπηρεσίες της Alexa. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, ο τεχνολογικός κολοσσός θα επικοινωνήσει την Παρασκευή με όσους επηρεάζονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι εργαζόμενοι στην Ινδία θα ειδοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ στις υπόλοιπες χώρες ο χρόνος θα εξαρτηθεί από την τοπική νομοθεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζέισι, έχει ξεκινήσει τις περικοπές στο κόστος από πέρυσι, στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης και της επιβράδυνσης στον τομέα των λιανικών πωλήσεων.

Η εταιρεία έχει αρχίσει να κάνει τις περισσότερες απολύσεις στην ιστορία της, κόβοντας πάνω από 27.000 θέσεις εργασίας, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε πάνω από 180 απολύσεις σε τμήματα gaming (συγκεκριμένα στα Game Growth και Crown Channel) και έκλεισε τα καταστήματα ρούχων σε Καλιφόρνια και Οχάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ