Θες να "αποδράσεις" στις γιορτές; Πέντε προτάσεις με κόστος κάτω από 200 ευρώ

Θες να "αποδράσεις" στις γιορτές; Πέντε προτάσεις με κόστος κάτω από 200 ευρώ
Είναι εύκολο να προτείνεις ένα ταξίδι στη Βιέννη, στη Βουδαπέστη ή στο Παρίσι. Το θέμα είναι, ποιος θα μπει φέτος στη διαδικσαία να επιλέξει έναν τέτοιο προορισμό δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση των περισσότερων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ...όνειρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φθηνές λύσεις. Συλλέξαμε για εσάς πέντε προτάσεις. Με τρία κοινά χαρακτηριστικά: οι προορισμοί να απέχουν όχι περισσότερο από 200 χιλιόμετρα, να φτάσετε το πολύ σε διόμισι ώρες και - το κυριότερο - να μην πληρώσετε πάνω από 200 ευρώ. 

Του Προκόπη Αγγελόπουλου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που πολλοί από εσάς έχετε ήδη αποφασίσει, με βαριά καρδιά ίσως, να μείνετε Αθήνα και να μην εκμεταλλευτείτε τις λίγες ημέρες της άδειας των Χριστουγέννων για κάποια εξόρμηση εκτός Αθηνών.

Υπάρχουν, όμως, και για εσάς επιλογές της τελευταίας στιγμής, με χαμηλότερο κόστος, που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη και να περάσετε, τουλάχιστον ένα διήμερο μακριά από την πολύβουη Αθήνα, χωρίς να ανατρέψετε τον προϋπολογισμό των ημερών. Το ζητούμενο είναι προορισμοί κοντά στην Αθήνα (για να περιορίσετε το κόστος μεταφοράς και τον χρόνο μετάβασης), με οικονομικές επιλογές σε διαμονή και διατροφή, που δεν θα ξεπεράσει (με μία διανυκτέρευση) τα 200 ευρώ για ένα ζευγάρι.

Επιλέξαμε, λοιπόν, για εσάς, πέντε τέτοιους προορισμούς, που είναι, μάλιστα, πολύ λιγότερο δημοφιλείς, αλλά όχι λιγότερο ειδυλλιακοί, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Υπολογίσαμε το κόστος για ένα ιχ 1600 κυβικών, που κινείται με βενζίνη, μία διανυκτέρευση, με το ελάχιστο κόστος ανά δωμάτιο 50 ευρώ τη βραδιά.

Ιδού λοιπόν οι πέντε επιλογές σας:

1. Μαγούλιανα: στα...ρετιρέ της Αρκαδίας

2. Κύμη: Ατενίζοντας Αιγαίο από ύψος 200 μέτρων

3. Πάμε Πάρνωνα, στάση Βαμβακού

4. Κυριάκι: Δύο ώρες και έφτασες

5. Επόμενη στάση Πολύδροσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ