Κύμη: ατενίζοντας Αιγαίο από ύψος 200 μέτρων

Κύμη: ατενίζοντας Αιγαίο από ύψος 200 μέτρων
Προορισμός: Κύμη. Μια διαδρομή με πολύ εύκολα αλλά και δύσκολα κομμάτια. Μια διαδρομή για την οποία αρκούν δύο ώρες και 20 λεπτά. Ο προορισμός αποζημιώνει...

Η διαδρομή:

  • Απόσταση:154 χιλιόμετρα (308 χιλιόμετρα με επιστροφή)
  • Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά
  • Διόδια: 4.20 ευρώ

Κοντινή εκδρομή, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να γίνεται σε γρήγορους δρόμους και την διάρκεια να έχει περιοριστεί σημαντικά, από τη στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος που συνδέει τα Οινόφυτα με τη Χαλκίδα. Δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής είναι αυτό που συνδέει τη Χαλκίδα με το Αλιβέρι, με στενό διάζωμα και επικίνδυνες στροφές, χωρίς ορατότητα. Μετά το Αλιβέρι, η διαδρομή γίνεται ομαλότερη, μέσα από μικρά χωριά, ενώ το τελευταίο τμήμα προς Κύμη, από το λιμάνι, γίνεται σε ένα ανηφορικό κομμάτι με κλειστές στροφές, όπου, μία φορά τον χρόνο, γίνεται και μια πολύ δημοφιλής ανάβαση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η Κύμη είναι μια εκπληκτική κωμόπολη, χτισμένη πάνω σε έναν ψηλό βράχο, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, που ατενίζει το Αιγαίο από υψόμετρο 200 μέτρων. Από τα αξιοθέατα της πόλης, ξεχωρίζουν η Παναγία τη Λαουτσάνισσα, με τέμπλο φιλοτεχνημένο από τον Ιωάννη Χαλεπά και το γιο του, η τοποθεσία Χωνευτικό με το ωραίο νερό και το Λαογραφικό Μουσείο. Ολ΄κληρη η πόλη, ωστόσο, παρουσιάζει έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθώς, ως παλιά ναυτική πολιτεία, έχει πολλά παλιά αρχοντικά, σε νεοκλασικό στυλ, ενώ ο περίπατος στα στενά σοκάκια, θα σας θυμίσει κάτι από τη νησιώτική πλευρά του Αιγαίου.

Από την Κύμη και βορειότερα, υπάρχουν διαδρομές μέσα στις απότομες πλαγιές της Δίρφης, μέσα σε έλατα, πλατάνια, κερασιές οξιές, καστανιές, καρυδιές και, γενικά οργιώδη βλάστηση, πάνω από απομονωμένες παραλίες, που βλέπουν στο Αιγαίο και τον βοριά. Εδώ υπάρχουν μονοπάτια, μέσα στο δάσος ή αγροτικοί δρόμοι ιδανικοί για περπάτημα, μέσα στη φύση.

Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, μέσα και γύρω από την Κύμη, κυρίως 3 αστέρων, με ποικιλία στις τιμές. Μέσα στην Κύμη, υπάρχει επιλογή σε πολύ καλό ξενώνα, με 50 ευρώ το δίκλινο με πρωϊνό.

Αθήνα - Κύμη

Βενζίνη

40 ευρώ

Δωμάτιο

50 ευρώ

Φαγητό-ποτό

70 ευρώ

Διόδια

4,20 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ

164,20 ευρώ