Κυριάκι: Δύο ώρες και έφτασες

Κυριάκι: Δύο ώρες και έφτασες
Το Κυριάκι είναι ένα χωριό σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του Ελικώνα. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό του Παρνασσού, δεν αναπτύχθηκε τουριστικά, όπως θα μπορούσε, εξαιτίας της ύπαρξης της Αράχωβας και των Δελφών, που είναι πιο κοντά. Διαθέτει, ωστόσο, αρκετά καταλύματα και εστιατόρια-ταβέρνες και καφέ, ενώ, σε πολύ κοντινή απόσταση, ο χώρος αναψυχής της Αρβανίτσας είναι ιδανικός για περίπατο, παιχνίδι για τα παιδιά και τους μεγάλους, σε ένα τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό.

Η διιαδρομή:

Απόσταση: 150 χιλιόμετρα (300 χιλόμετρα με την επιστροφή)

Διάρκεια: 2 ώρες

Διόδια: 6,20 ευρώ

Η πρόσβαση γίνεται από δύο διαδρομές. Εμείς επιλέγουμε τη συντομότερη, που ακολουθεί τον δρόμο για Λιβαδιά. Αμέσως μετά την Αλίαρτο, υπολογίστε 13 χιλιόμετρα και, λίγο μετά την Αγία Παρασκευή, στρίψτε αριστερά και ανηφορίστε τον Ελικώνα.

Το Κυριάκι είναι αρκετά μεγάλο χωριό. Στο κεντρικό πλακόστρωτο θα κάνετε τον περίπατό σας.Θα βρεθείτε στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και τον γέρικο πλάτανο. Θα συναντήσετε, επίσης το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και, λίγο ψηλότερα από την κεντρική πλατεία, την παλιά εκκλησία της Παναγίας με το θεατράκι και την παιδική χαρά, αλλά και την πέτρινη, Μεγάλη Βρύση, η οποία τα περασμένα χρόνια έδινε πόσιμο νερό στο χωριό. Στη βόρεια άκρη του χωριού, βρίσκεται το εκκλησάκι του Ιωάννη του Προδρόμου, που προσφέρει όμορφη θέα προς το Παλιόκαστρο, όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Φωκικής πόλης Φλυγόνιον και το ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 35 ευρώ και ανεβαίνουν, μέχρι και πάνω από τα 100 ευρώ, καθώς έχουν χτιστεί ξενώνες υψηλής ποιότητας. Δίνοντας μια μέση τιμή, θα υπολογίσουμε τη διανυκτέρευση στα 60 ευρώ.

Αθήνα - Κυριάκι

Βενζίνη

40 ευρώ

Δωμάτιο

60 ευρώ

Φαγητό-ποτό

80 ευρώ

Διόδια

6,20 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ

186,20 ευρώ