Μαγούλιανα: στο... ρετιρέ της Αρκαδίας

Μαγούλιανα: στο... ρετιρέ της Αρκαδίας
Τα Μαγούλιανα είναι το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο από τα χωριά της Αρκαδίας (1365 μ.). Διατηρώντας και αυτό το τοπικό χρώμα, με τα πετρόκτιστα σπίτια, την πλατεία με τον πλάτανο και την πέτρινη βρύση, τα πλακόστρωτα σοκάκια, βρίσκεται σε περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και, ειδικά ο ένας από τους τέσσερις ξενώνες του, αυτός που είναι χτισμένος 2 χιλιόμετρα πάνω από το χωριό, βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με έλατα, κοντά στο λείψανο ενός παλιού σανατόριου. Στα αξιοθέατα του ιστορικού αυτού χωριού, που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου, με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και εκείνος του Αγίου Δημητρίου.

Η διαδρομή:

Απόσταση: 194 χιλιόμετρα

Διάρκεια:2 ώρες και 10 λεπτά

Διόδια: 16,20 ευρώ

Τα Μαγούλιανα μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για ησυχία και απομόνωση, με τη δυνατότητα να βρεθείτε σε πολλά από τα ενδιαφέροντα χωριά της περιοχής, σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως στη Βυτίνα (11 χιλιόμετρα), τη Δημητσάνα (18,5 χιλιόμετρα), τη Στεμνίτσα (26 χιλιόμετρα) και τα Λαγκάδια (20 χιλιόμετρα). Πάνω από το χωριό, στην κορυφή ενός απότομου υψώματος και σε υψόμετρο 1450 μ. βρίσκεται το Αργυρόκαστρο ή "Γορτυνιακό δυναμάρι", όπως είναι μια τοπική ονομασία του. Αν έχετε διάθεση για περπάτημα, αξίζει τον κόπο να επιχειρήσετε την ανάβαση.

Οι τέσσερις ξενώνες του χωριού είναι Β', Γ' και Δ' κατηγορίας, φιλόξενοι και χτισμένοι με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και το τοπίο. Οι τιμές τους είναι προσιτές. Άλλωστε, τα Μαγούλιανα υπολείπονται σε τουριστική κίνηση, αλλά όχι σε ομορφιά, από άλλα δημοφιλέστερα χωριά της περιοχής.

Αθήνα - Μαγούλιανα

Βενζίνη

50 ευρώ

Δωμάτιο

60 ευρώ

Φαγητό-ποτό

65 ευρώ

Διόδια

16,20 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ

191,20 ευρώ