Γκάγκα: Με μάσκα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και βλέπουμε

Γκάγκα: Με μάσκα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και βλέπουμε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως αν εντοπιστεί, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

 

Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας, διαβεβαίωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και ιατρός Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Όπως εξήγησε, στην Αγγλία εντοπίστηκαν πάνω από 100 περιστατικά και από τις εξετάσεις προέκυψε ότι δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς ιούς.

Πρόκειται για κάποιον αδενοϊό που προσβάλλει κυρίως μικρά παιδάκια αλλά δεν νοσούν όλα το ίδιο. Επίσης, δεν συνδέεται με τον κορωνοϊό, επιβεβαίωσε η κα Γκάγκα.

Τόνισε, ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένα παιδί άρρωστο και πως αν εντοπιστεί, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

Ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς self test, η κ. Γκάγκα δεν απέκλεισε να σταματήσει η υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αλλά όχι ακόμη, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλλει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατή επίσκεψή του σε σχολείο της Σύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ