ΓΕΕΘΑ: Δημιουργία 51 σταθμών rapid test στις Ένοπλες Δυνάμειες

 ΓΕΕΘΑ: Δημιουργία 51 σταθμών rapid test στις Ένοπλες Δυνάμειες


Οι σταθμοί δειγματοληψίας θα βρίσκονται πλησίον στρατιωτικών μονάδων και στρατιωτικών νοσοκομείων και θα στελεχωθούν με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Την ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού ενώ διατηρούν ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον σταθμών δειγματολιψίας για rapid test, εφόσον απαιτηθεί.

Οι σταθμοί δειγματοληψίας θα βρίσκονται πλησίον στρατιωτικών μονάδων και στρατιωτικών νοσοκομείων και θα στελεχωθούν με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).

Η προσέλευση θα είναι δυνατή όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00, πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ