Πλαφόν στα 47 ευρώ από την Πέμπτη στην τιμή των PCR τεστ

Πλαφόν στα 47 ευρώ από την Πέμπτη  στην τιμή των PCR τεστ

Στα 47 ευρώ (35 ευρώ για την ανάλυση δείγματος + 12 ευρώ για τη δειγματοληψία) ορίζεται το πλαφόν στις τιμές των PCR τεστ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για τον διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Όπως διευκρινίζεται, τα παραπάνω ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ