Κορωνοϊός: 96 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Κορωνοϊός: 96 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Στη κορυφή του χάρτη με τις περισσότερες μολύνσεις βρίσκεται η Αθήνα, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και πιο πίσω η Θεσσαλία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται στα 3.823 εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατά την είσοδο τους στη χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση των τελευταίων 7 ημερών 115 θετικά κρούσματα φαίνεται να συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 2.490 είναι σχετιζόμενα με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 647 με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη ενώ υπολογίζεται οτι το 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα και ξεπερνά την ηλικία των 70 ετών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ οι 522 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 125 είναι εμβολιασμένοι πλήρως.

Από την άλλη πλευρά, οι νέοι θάνατοι ασθενών της νόσου Covid-19, έφτασαν του 96, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν σημειωθεί συνολικά 17.959 θάνατοι εκ των οποίων το 95.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη και άνω.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, η γεωγραφική κατανομή παρουσιάζει την Αττική στη κορυφή του επιδημιολογικού χάρτη με 973 νέα κρούσματα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 703 μολύνσεις και στη συνέχεια ο νομός Θεσσαλίας με 312 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ