Παγώνη: Η Δέλτα είναι τόσο επιθετική που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς

Παγώνη: Η Δέλτα είναι τόσο επιθετική που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Είδαμε σε έναν μήνα 14 θανάτους σε άτομα 25-37 χρονών

«Αυξάνονται οι εμβολιασμοί, αλλά δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερο από ένας μήνας και για την δεύτερη δόση, τα Χριστούγεννα, αν προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα ραντεβού, να το τρέξουμε, θα μπορέσουμε να έχουμε μία μικρή σταθερότητα και μείωση των κρουσμάτων» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Λέγαμε για ένα πούλμαν θανάτων και έχουμε φτάσει σε 3 πούλμαν θανάτων, συνέπεια της αύξησης των κρουσμάτων. Αν μειωθούν τα κρούσματα, θα μειωθούν και οι θάνατοι και νοσηλείες σε ΜΕΘ και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουν πολύ οι εμβολιασμοί. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Είδαμε σε έναν μήνα 14 θανάτους σε άτομα 25-37 χρονών. 3 μωρά σε δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία. Βλέπουμε ακόμα και τους εμβολιασμένους, που έχουν το παράθυρο 10% να νοσήσουν, όταν νοσούν η μετάλλαξη τους καθίζει στο σπίτι και τους κάνει πυρετό, ενώ θα μπορούσαν να το περνάνε στο πόδι».

Τι είπε για τα ράπιντ τεστ σε σούπερ μάρκετ

Αναφερόμενη στην άποψη που έχει διατυπώσει για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ με ράπιντ τεστ, το σκεπτικό της εξήγησε, είναι τελείως επιστημονικό. «Όταν πάμε στα μαγαζιά γίνεται έλεγχος, θα πάμε στα σούπερ μάρκετ, θα υπάρχει περισσότερος συγχρωτισμός, επομένως είναι προτιμότερο και αυτοί που πάνε στα σούπερ μάρκετ να κάνουν ράπιντ τεστ, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι».

Πάντως η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είχε φανεί νωρίτερα από την κίνηση στα νοσοκομεία, τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις στατιστικές, το ιικό φορτίο που υπήρχε και λόγω του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών στην βόρεια Ελλάδα.


Σε σχόλιο που της ζητήθηκε για το επίδομα που θα δοθεί στους υγειονομικούς τον επόμενο μήνα, η κ. Παγώνη είπε χαρακτηριστικά «έχουμε ζητήσει την ενσωμάτωση του μισθού μας του 2012, αυτό που κερδίσαμε από το ΣτΕ. Αυτό μας ενδιαφέρει, γιατί είχαμε μείωση μισθού 51,3% και επειδή κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ και δικάστηκαν όλα αυτά, θέλουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του και να γίνει αναπροσαρμογή στον μισθό του 2012. Τα επιδόματα αυτά δεν μας αφορούσαν ποτέ και ούτε τα ζητήσαμε ποτέ. Τα δύο χρόνια αυτά δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε επίδομα και μισθολόγιο, παρά μόνο στις αποφάσεις που είχαμε κερδίσει και διεκδικούσαμε αυτά. Από κει και πέρα, τι χρήματα είναι αυτά και ποιοι θα τα πάρουν, δεν έχουμε ασχοληθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ