Άνοιξαν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Άνοιξαν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται και πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στον χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ