Γ. Γεωργαντάς: Στα 6 εκατ. οι εμβολιασμένοι έως το τέλος Αυγούστου

 Γ. Γεωργαντάς: Στα 6 εκατ. οι εμβολιασμένοι έως το τέλος Αυγούστου

Έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες εμβολιασμοί κατ’ οίκων ενώ πάνω από 10 χιλιάδες έχουν κάνει τα κινητά συνεργεία

 

Πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες,θα έχουν εμβολιαστεί έστω και με την πρώτη δόση έως τα τέλη Αυγούστου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
"Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 5,88 εκατ. δηλαδή ακόμα και να μην αυξηθούν καθόλου τα ραντεβού θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ." σημείωσε ο υφυπουργός, πρόσθεσε όμως ότι με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός.
Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει κινητικότητα στα ραντεβού είτε από όσους γυρίζουν από διακοπές είτε ενόψει της επιστροφής στην εργασία.
Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι πηγαίνει καλά το πρόγραμμα των κατ’ οίκων εμβολιασμών, και έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10 χιλιάδες έχουν κάνει τα κινητά συνεργεία.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το καταλυτικό επιχείρημα για να κλείσουν όλοι ραντεβού για τον εμβολιασμό τους είναι το γεγονός ότι στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.
Μέχρι πριν από μερικές ημέρες οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών ήταν περίπου στο 12% του συνόλου ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Μικρός ο αριθμός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αυξηθεί. Οι 75 – 79 έχουν τα πρωτεία, με ποσοστό εμβολιασμών στο 85% πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ