Ματίνα Παγώνη: Το ΕΣΥ δεν θα αντέξει εάν μπούμε στις περσινές καταστάσεις

Ματίνα Παγώνη: Το ΕΣΥ δεν θα αντέξει εάν μπούμε στις περσινές καταστάσεις

«Η μετάλλαξη "Δέλτα' δεν υπολογίζει ηλικίες» τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη.

Να καταλάβει ο κόσμος την αγωνία των γιατρών ότι «το σύστημα δεν θα αντέξει αν μπούμε στις περσινές καταστάσεις», ζήτησε η Ματίνα Παγώνη, μετά και την προειδοποίηση του διευθυντή ΜΕΘ Δημήτρη Γεωργόπουλου ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) «είναι θέμα χρόνου να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό».

Ξεκινά μια πολύ δύσκολη εβδομάδα ανέφερε η κ. Παγώνη στην ΕΡΤ επανερχόμενη στην μετάλλαξη Δ «που δεν υπολογίζει ηλικίες».

Νοσηλεύσαμε ολόκληρες οικογένειες, είπε, και επέμεινε στο δίπτυχο εμβολιασμός σε συνδυασμό με ατομικά μέτρα προστασίας, «ώστε να ανοίξουν πανεπιστήμια και σχολεία με ασφαλείς μαθητές, καθηγητές και δασκάλους».

Απειροελάχιστη είναι σύμφωνα με την κ. Παγώνη η πιθανότητα να εισαχθεί στην Εντατική εμβολιασμένος.

Είπε επίσης ότι οι υγειονομικοί πιθανότητα θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τρίτη δόση εμβολίου, ενώ τόνισε ότι «χρειάζεται καθολικότητα και όχι υποχρεωτικότητα».

Σωστά πήγαν για διακοπές, αλλά έπεται γρήγορος εμβολιασμός, τόνισε η κ. Παγώνη επισημαίνοντας: Δεν έχουμε φτάσει στο 80% του τείχους ανοσίας και ούτε πρόκειται στο τέλος Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ