ΙΣΘ: Πρωτοβουλία για εμβολιασμούς χωρίς καθυστερήσεις

 ΙΣΘ: Πρωτοβουλία για εμβολιασμούς χωρίς καθυστερήσεις

Ο ΙΣΘ υπενθυμίζει ότι, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία

Να πείσει τους ανεμβολίαστους να αποφασίσουν τα εμβολιαστούν χωρίς καθυστερήσεις επιδιώκει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και, μάλιστα, για τον σκοπό αυτό έχει διανείμει χίλιες αφίσες με βασικό σύνθημα «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;» σε υγειονομικές περιφέρειες, δομές υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ και δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας πραγματοποιεί για τον σκοπό αυτό συσκέψεις και συναντήσεις, και ήδη συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ο ΙΣΘ υπενθυμίζει ότι, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία. Επίσης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν θα εμβολιάζονται κατ' οίκον από ιδιώτες γιατρούς και πάλι χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το υπουργείο Υγείας.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της πολιτείας να επιστρέψουν οι εμβολιασμοί στον φυσικό τους χώρο, που αυτός δεν είναι άλλος από το ιδιωτικό ιατρείο. Άλλωστε, ο προσωπικός- οικογενειακός γιατρός του καθενός, ήταν, είναι και θα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος σε ερωτήματα ή ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό και την υγεία του. Το τείχος εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο και νωρίτερα, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανώσει άμεσους εμβολιασμούς, τόσο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα όσο και στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Καλαμαριά). Σημειώνοντας ότι οι γιατροί δεν έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε την κατάσταση της υγείας των πολιτών και εμείς είμαστε αυτοί που τους καθησυχάζουμε ή τους αποτρέπουμε, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ώστε να εμβολιαστούν ή όχι. Η πολιτεία εξασφάλισε την προμήθεια και διανομή των εμβολίων, κι εμείς οι γιατροί εξηγήσαμε και διευκρινίσαμε στους πολίτες όλες τις μελέτες, έρευνες, παρενέργειες, κλπ. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε την επιστήμη ή τον σκοταδισμό».

Πηγή φωτογραφίας: ΙΣΘ- (Στη φωτο ο κ. Ν. Νίτσας με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα ,τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γ. Δαρδαμανέλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς κ. Δ. Κυρατζή - Παθολόγο, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Καλαμαριάς κ. Ε. Φύκα, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δ. Ευγενίδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μασούτη μπροστά στην αφίσα του ΙΣΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ