Ποιες περιοχές είναι «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς - Τι συμβαίνει με την Αττική

Ποιες περιοχές είναι «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς - Τι συμβαίνει με την Αττική

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνόιου στην Ελλάδα, παρουσίασε στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο γγ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που έγινε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίασε τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών ανά την Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς στη χώρα μας, καθώς η συγκεκριμένη περιφέρεια προηγείται (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια Ιονίων νήσων έχει εμβολιαστεί το 55% των κατοίκων τουλάχιστον με μια δόση, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 47%. Η ίδια περιφέρεια προηγείται και στα κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 57%.

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το 52% των κατοίκων να έχει κάνει την μια – τουλάχιστον – δόση και το 44% να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τρίτη είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 39% και τέταρτη, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική με 51% και 38% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά στους εμβολιασμούς καταγράφονται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση μόνο το 39% ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31% των πολιτών.

Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου (41% και 32%), Δυτικής Ελλάδας (40% και 32%), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (39% και 32%) και Βορείου Αιγαίου (39% και 32%).

Σε ό,τι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57%, ακολουθούν η Αττική με 56% και η Νοτίου Αιγαίου με 53%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ