Φαρμακεία: Αναξιόπιστα τα self test - Σταματούν τη διάθεσή τους από 19/6

Φαρμακεία: Αναξιόπιστα τα self test - Σταματούν τη διάθεσή τους από 19/6

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιβραβεύει την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων, αλλά τους βάζει και καινούργιο χαράτσι.

Στη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test προχωρούν από τις 19 Ιουνίου τα φαρμακεία στην Αττική, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία τους.


«Ο Φ.Σ.Α. εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτει δε ότι «είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηριζόταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών.Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιβραβεύει την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων, αλλά τους βάζει και καινούργιο χαράτσι.

«Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test», καταλήγει ο φαρμακευτικός σύλλογος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ