Έφτασαν στα Σκόπια τα 20.000 εμβόλια της AstraZeneca που δώρισε η Ελλάδα 

Έφτασαν στα Σκόπια τα 20.000 εμβόλια της AstraZeneca που δώρισε η Ελλάδα 

Η Ελλάδα δώρισε από 20.000 εμβόλια της Astrazeneca σε Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία

Στα Σκόπια έφτασαν σήμερα (Τρίτη 15/6) τα 20.000 εμβόλια της AstraZeneca, τα οποία δώρισε στη Βόρεια Μακεδονία η ελληνική κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι χθες η Ελλάδα δώρισε στην Αλβανία επίσης 20.000 εμβόλια της AstraZeneca.

Tα εμβόλια παρέλαβε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Ρούσσου Κούνδουρου.

Euro 2020: Τι απάντησε η UEFA στην ΕΠΟ για τις προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία

Την ώρα της παράδοσης των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων προσγειώθηκε και το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε χθες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την αποστολή των εμβολίων.

Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

«Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία η οποία απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.

Χθες η Ελλάδα απέστειλε και στην Αλβανία 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ