Είδηση «βόμβα»: Τέλος οι εμβολιασμοί με AstraZeneca για τους κάτω των 60

Είδηση «βόμβα»: Τέλος οι εμβολιασμοί με AstraZeneca για τους κάτω των 60

Η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «LIVE NEWS» του Mega, η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα πρόκειται για σύσταση της Επιτροπής και όχι απαγόρευση, που φέρεται να βασίζεται στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο και έτσι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα -αφού υπάρχει επάρκεια και σε άλλα εμβόλια- να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το Astrazeneca και αν χρειαστεί θα το επαναφέρουν.

EMA: Να μην εμβολιασθούν με AstraZeneca οι ασθενείς με τριχοειδή διαρροή

Φαίνεται, μάλιστα, πως η εισήγηση της επιτροπής αφορά ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη κλεισμένο ραντεβού με AstraZeneca.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Βρετανοί επιστήμονες: Το AstraZeneca σχετίζεται με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο για αυτοάνοση αιμορραγί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ