Β. Κικίλιας: Έκκληση να επισπευθεί ο εμβολιασμός στην Ρόδο

Β. Κικίλιας: Έκκληση να επισπευθεί ο εμβολιασμός στην Ρόδο

Κάνω έκκληση ως υπουργός Υγείας σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ξεκινήσαμε

Το μήνυμα της ανάγκης να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ως προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω, ενίσχυσε με την παρουσία του στη Ρόδο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, μετέβη στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Φαληράκι, όπου ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο κ. Κικίλιας έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ μαζί με τον περιφερειάρχη συνομίλησαν με τον κόσμο που περίμενε για να εμβολιαστεί.

Στις δηλώσεις του από το εμβολιαστικό κέντρο ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, ειδικά σε ένα νησί όπως η Ρόδος, εκ των περιζήτητων τουριστικών προορισμών διεθνώς.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και όλους τους άρχοντες του νησιού της Ρόδου για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Ό,τι ζητήθηκε στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, μετά από εντολή του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε άμεσα για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά μας με βάση το πρόγραμμα "Γαλάζια Ελευθερία" ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί υπερπολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, και προσέθεσε:

«Όμως σήμερα επισκέπτομαι το νησί για ένα ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. Υποδέχεται τουρίστες πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε. Απευθύνομαι στους επαγγελματίες ξενοδόχους, στο προσωπικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί της Ρόδου, στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους διαμένοντες στο νησί. 15-16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός. Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς του μήνες για να μας φροντίσουν και κατά κύριο λόγο να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς για τις οικογένειες μας για τον κοινωνικό και τον επαγγελματικό μας περίγυρο.

Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα- πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει να προασπίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, ένας ευλογημένος τόπος, για αυτό και από όλη την υφήλιο θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές. Αυτό, τους μήνες που έρχονται, Ιούλιο και Αύγουστο που θα ενταθεί η τουριστική κίνηση, πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε και να το θωρακίσουμε.

Κάνω έκκληση ως υπουργός Υγείας σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ξεκινήσαμε. Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ