Moderna: Αίτηση στον ΕΜΑ για επέκταση εμβολίων σε εφήβους 12-18 ετών

Moderna: Αίτηση στον ΕΜΑ για επέκταση εμβολίων σε εφήβους 12-18 ετών

Μετά την έγκριση του εμβομίου της Pfizer και η  Moderna επιδιώκει να διευρύνει τη χρήση του εμβολίου της στην ΕΕ 

Η Moderna ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 για χρήση σε εφήβους, καθώς η διάθεση του εμβολίου επεκτείνεται σε νεότερους πληθυσμούς.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της σε παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, μετά από τις κλινικές δοκιμές που έδειξαν 100% αποτελεσματικότητα.

Καθώς η διάθεση των εμβολίων έχει αυξηθεί σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η εστίαση στρέφεται τώρα και στον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Moderna είναι η δεύτερη φαρμακοβιομηχανία που επιδιώκει να διευρύνει τη χρήση του εμβολίου της στην ΕΕ μετά την έγκριση του εμβολίου των BioNTech και Pfizer για παιδιά τον Μάιο.

Η εταιρεία είπε ότι είχε επίσης υποβάλει αίτηση για έγκριση στον Καναδά και θα υποβάλει δεδομένα στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή πολύ σύντομα.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ