Γιώργος Γεραπετρίτης: Από 15 Μαΐου ο εμβολιασμός στο σπίτι με «Johnson & Johnson»

Γιώργος Γεραπετρίτης: Από 15 Μαΐου ο εμβολιασμός στο σπίτι με «Johnson & Johnson»

«Έχουν εγγράφει για ραντεβού εμβολιασμού περίπου 120.000 πολίτες ηλικίας 30 – 39 ετών»

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, μίλησε στον Ρ/Σ στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός περίπου 44.000 πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 μπήκαν από χθες το βράδυ στην πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ήδη 500 συμπολίτες μας από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, εμβολιάστηκαν σήμερα το πρωί (της Μεγάλης Πέμπτης).

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα των «30ρηδων» (30-39), έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, εκ των οποίων ήδη έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5.000, επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

Από τις 15 Μαΐου ο κατ' οίκον εμβολιασμός

Ανακοινώσε παράλληλα ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Συμβολικής και... παιδαγωγικής σημασίας η διατήρηση των SMS

H διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα, ανέφερε ο υπουργός.

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πλέον «σπάει στερεότυπα» και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ