Στη σειρά για το εμβόλιο και οι πενηντάρηδες

Στη σειρά για το εμβόλιο και οι πενηντάρηδες

Άνοιξε το πρωί η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 50-54 ετών.

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 50-54 ετών, ενώ από τη Μεγάλη Τρίτη η ίδια δυνατότητα θα παρέχεται στους πολίτες ηλικίας 30-39 ετών οι οποίοι θα εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca. Δεν αποκλείεται η διαδικτυακή πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού να παρουσιάσει και σήμερα προβλήματα λόγω αυξημένης ζήτησης. Κάτι ανάλογο συνέβη την περασμένη Τετάρτη, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, καθώς πολλοί πολίτες παραπονέθηκαν για καθυστερήσεις και για προβλήματα σύνδεσης.

Σημειώνεται πως με βάση και τα κλεισμένα ραντεβού, η ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών εμφανίζει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού καθώς φτάνει το 77%. Η ομάδα 70-74 ετών είναι η δεύτερη με ποσοστό εμβολιασμού άνω του 70%, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες το ποσοστό (συνυπολογιζομένων των ραντεβού που έχουν κλειστεί) κυμαίνεται μεταξύ 60% και 68%.

Συγκεκριμένα:

  • 85+: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 65,7% με βάση τα ραντεβού
  • 80-84: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 66% με βάση τα ραντεβού
  • 75-79: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 77% με βάση τα ραντεβού
  • 70-74: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση, 70,57% με βάση τα ραντεβού
  • 65-69: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση, 68,5% με βάση τα ραντεβού
  • 60-64: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση, 60% με βάση τα ραντεβού

Πώς κλείνονται τα ραντεβού

Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματο μήνυμα για το προτεινόμενο ραντεβού τους το οποίο μπορούν να αλλάξουν μία φορά.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας emvolio.gov.gr είτε επισκεπτόμενοι το φαρμακείο της γειτονιάς τους ή κάποιο ΚΕΠ.

Αναλυτικές οδηγίες για το κλείσιμο ραντεβού και τις εναλλακτικές που έχουν οι πολίτες είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ