Τζανάκης: Φοβικά τα σενάρια για 4ο κύμα πανδημίας – Σε τελικό στάδιο δοκιμές για ελπιδοφόρο φάρμακο

Τζανάκης: Φοβικά τα σενάρια για 4ο κύμα πανδημίας – Σε τελικό στάδιο δοκιμές για ελπιδοφόρο φάρμακο

Η Αstrazeneca βρίσκεται σε ένα τελικό στάδιο ερευνών για ένα κοκτέιλ, που μπορεί να γίνει το απόλυτο όπλο ενάντια στο κορονοϊό

Με τα ανοίγματα που ανακοινώθηκαν μετατρέψαμε έναν μη επιτηρούμενο πληθυσμό, που θα εργαστεί και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, με τα self test και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε επιτηρούμενο πληθυσμό, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ οΝίκος Τζανάκης διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του.

Ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο όπλο για την πανδημία, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τμήματα του πληθυσμού που να μην έχουν πάει για εμβολιασμό, ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Εκτίμησε πως το καλοκαίρι θα έχει κατασταλεί ο ιός και θα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εμβολιασμένο.

Υπολογίζεται ότι τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου ένα 45%- 50% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.
Επίσης τόνισε πως: “Θεωρώ φοβικά τα σενάρια για τέταρτο κύμα πανδημίας, γιατί έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να συμβούν, πρέπει δηλαδή να εμφανιστεί ένα στέλεχος που θα υπερφαλαγγίσει πλήρως τα εμβόλια, κάτι που δεν φαίνεται στα εμβόλια, και ο κόσμος να δώσει την ευκαιρία στο να εμφανιστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που δεν το βλέπω.

Συνέχισε λέγοντας πως γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τους επιστήμονες και τις φαρμακευτικές εταιρίες. Η astrazeneca βρίσκεται σε ένα τελικό στάδιο ερευνών για ένα κοκτέιλ, που μπορεί να γίνει το απόλυτο όπλο ενάντια στο κορονοϊό.

Εκτός από τους αρνητικούς παράγοντες, υπάρχουν και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως ο εμβολιασμός, η αλλαγή του καιρού, η μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην τήρηση των μέτρων προστασίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ