Ρωσία: Το πρώτο εμβόλιο Covid-19 για ζώα είναι γεγονός

Ρωσία: Το πρώτο εμβόλιο Covid-19 για ζώα είναι γεγονός

Το εμβόλιο με την ονομασία Karnivak-Kov, αναπτύχθηκε από το ομοσπονδιακό κρατικό δημοσιονομικό ίδρυμα “Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Υγεία των Ζώων” (FGBI “ARRIAH”).

 

Στη Ρωσία δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του COVID-19 για ζώα. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κωνσταντίν Σαβένκοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης(Rosselkhoznadzor)

Το εμβόλιο με την ονομασία Karnivak-Kov, αναπτύχθηκε από το ομοσπονδιακό κρατικό δημοσιονομικό ίδρυμα “Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Υγεία των Ζώων” (FGBI “ARRIAH”).

Σύμφωνα με τον Σαβένκοφ αυτό είναι το πρώτο και επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο κατά του COVID-19 για ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κλινικές δοκιμές του Karnivak-Cove, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και διεξήχθησαν σε σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, βιζόν, αλεπούδες και άλλα ζώα. Τα εμβολιασμένα ζώα κατά του κορονοϊού ανέπτυξαν αντισώματα στο 100% των περιπτώσεων. Αυτή την στιγμή οι επιστήμονες του “Rosselkhoznadzor” συνεχίζουν να μελετούν για πόσο καιρό αναπτύσσεται η ανοσία μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον Σάββενκοφ, “σήμερα ο αριθμός αυτός είναι για τουλάχιστον έξι μήνες”.

πηγή ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ