Μ. Θεμιστοκλέους: Αν χρειαστεί θα προστεθούν και εμβολιαστικά κέντρα

Μ. Θεμιστοκλέους: Αν χρειαστεί θα προστεθούν και εμβολιαστικά κέντρα

Διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια καλύπτουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις και πως είναι απολύτως ασφαλή, με τον αριθμό των εμβολιασθέντων ως τώρα να έχει ξεπεράσει τους 800.000.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, διαβεβαίωσε για την επάρκεια, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. Επίσης πρόσθεσε πως όταν υπάρξει ικανός αριθμός εμβολίων ενδέχεται να προστεθούν και εμβολιαστικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, είπε ο κ. Θεμιστολέκους αναφερόμενος στην πρόταση αρωγής που έχει απευθύνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ιδιωτικοί φορείς υγείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τον Απρίλιο η διαθεσιμότητα εμβολίων στη χώρα μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς θα προστεθούν και άλλα όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson, ώστε έγκαιρα να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια καλύπτουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις και πως είναι απολύτως ασφαλή, με τον αριθμό των εμβολιασθέντων ως τώρα να έχει ξεπεράσει τους 800.000.

ΦΩΤΟ από Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ