Συμφωνία Pfizer-BioNTech με ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίου

Συμφωνία Pfizer-BioNTech με ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίου

Συμφωνία με την Ευρωπαϊκη Επιτροπή για ακόμη 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά κορονοϊού έκλεισαν οι  Pfizer - BioNTech, με option για ακόμη 100 εκατ. δόσεις.

Αυτή η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί προς την ΕΕ για το 2021, στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021 είναι πλέον 500 εκατομμύρια, με δυνατότητα να αυξηθεί σε 600 εκατομμύρια, βάσει της νέας συμφωνίας.

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να βοηθήσουν να νικηθεί αυτός ο ιός και να ελεγχθεί η παγκόσμια πανδημία. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα», δήλωσε ο Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. «Με αυτή τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένουμε τώρα να παρέχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν από το τέλος της χρονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ